Aktiviteter

Den som vill roa sig på Azorerna kan koppla av på jazzbar eller dansa loss, mitt ute i Atlanten. Nattlivet är koncentrerat till öarnas största städer – Ponta Delgado och Terceira, men på dagtid kan du roa dig med delfinsafari golf, eller andra spännande utflykter runt om i hela öriket.

Ridning

Upptäck São Miguel från hästryggen! Hästgården Quinta de Terca ligger i staden Livramento och drivs av ett svenskt par. På gården kan besökare hyra hästar och rida ut bland betesmarkerna i det böljande landskapet.

Golf

Golfintresserade åker till Azorerna bara för de otroligt grönskande banornas skull. Det ligger två banor av hög standard på São Miguel och en bana på Terciera, men fler banor är på väg.

Delfin- och valsafari

Tack vare närheten till havet har Azorerna en av världens bästa miljöer för vattenlevande däggdjur. Runt ögruppen lever runt 20 arter. Vill du spana på valar eller delfiner från torra land så kan du leta reda på något av alla utkikstorn som står längs kusterna på öarna. Det arrangeras också båtutflykter där deltagarna kan komma djuren riktigt nära. Någon valjakt förekommer inte på Azorerna.

Nattliv på São Miguel

I Ponta Delgado på huvudön São Miguel finns en del pubar, musikbarer och diskotek. En av klubbarna är Bom Bom bilhares på Rua Calco da Furna 25A – en avslappnad inrättning med biljardbord och populär musik. De flesta hotell har egna barer där du kan mingla med andra resenärer över en drink.

Nattliv på Terceira

En av Azorernas centrala öar, Terceira är känd som festernas och högtidernas ö. De flesta av invånarnas högtider infaller mellan maj och september, så är du på plats då är chansen stor att du hamnar på en genuin, azerisk folkfest. Här finns gott om uteserveringar, krogar och restauranger där du kan hitta lokalt vin. Slå dig ner, prova något nytt, och njut av att sitta på en liten ö mitt ute på Atlanten, det är en ganska hisnande tanke.

Spa

I staden Furnas på huvudön São Miguel ligger spa-hotellet Terra Nostra. Här kan du njuta av behandlingar i heta källor, bubblande lerpölar och sprudlande mineralvatten. Hotellet ligger på den del av ögruppen som fortfarande präglas av vulkanisk aktivitet, vilket möjliggör de exotiska behandlingarna. I staden ligger även den så kallade Ungdomens källa. Ett dopp sägs göra underverk för hälsan, så varför inte chansa?

Shopping

Du kommer inte få det svårt att hitta passande souvenirer att ta med dig hem efter din resa till Azorerna. Hantverk så som broderier, keramik och lokalproducerade viner kan du hitta runt om i hela ögruppen. Vill du shoppa loss rejält bör du hålla dig till staden Ponta Delgada på huvudön São Miguel.

Köpcentrum

Azorernas största köpcentrum finns i Ponta Delgada på huvudön São Miguel. Den moderna gallerian Parque Atlantico inrymmer 104 butiker, 17 restauranger och en biograf. Bland butikerna finns internationella kedjor så som Bodyshop, Zara och Mango. Du når Parque Atlantico via de gröna minibussarna på linje B, eller genom att vandra uppåt från Praca Vasco da Gama. Det finns också ett mindre köpcentrum på Avenida i Ponta Delgada. Centro Comercial Solmar har bland annat bokaffärer, snabbmat och kläder.

Köptips

Vill du köpa med dig någon lokal specialitet hem är azerisk sylt, vin eller honung ett par bra tips. Här finns även gott om skinnväskor, skor, keramik, frotté, och mängder av hantverk i god kvalité. Prisnivån ligger en bit under den svenska.

Öppettider

Butikerna i Azorernas städer har generellt öppet mellan 09.00-12.30 och 14.00-18.30 alla dagar utom söndag då det är stängt.