Frågor & Svar

Undrar du något om Azorerna eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Hur tar jag mig mellan öarna?
Du kan antingen åka båt eller flyga med Azorernas egna flygbolag, Sata-Air Acores. En flygtur mellan Terceira och São Miguel tur och retur kostar ungefär 800 kronor. Båttrafiken kan vara lite oberäknelig då den styrs av väderförhållandena, men under sommaren flyter trafiken oftast enligt tabell.

Hur tar jag mig runt på öarna?
Det varierar från ö till ö. På de större öarna, så som São Miguel finns väl fungerande vägnät med bra busslinjer. På de mindre öarna är det enkelt och billigt att hyra en cykel.

Hur ser prisnivåerna ut på Azorerna?
Priserna är lägre än i Sverige. Att åka taxi i tre kilometer kostar ungefär 25 kronor. På restaurang kostar en enkel lunch med öl ungefär 45 kronor. En öl på en uteservering kostar runt 6 kronor. Ett hotellrum kostar mellan 300 och 800 kronor natten beroende på vilket hotell du väljer och när du reser.

Kan jag använda betalkort på Azorerna?
Ja, men se till att ha euro i kontanter till hands när du äter ute och shoppar då alla inrättningar inte accepterar betalkort.

Vad mer ska jag tänka på innan jag reser?
Tänk på att de flesta på Azorerna pratar engelska, men du kan ha stor nytta av att ta med en portugisisk parlör.

Hur förhåller sig priset på bensin och hyrbilar till motsvarande priser i Sverige?
Priset på bensin är ganska högt på Azorerna, strax under svenska priser. Men eftersom öarna är ganska små så spenderar man inte mycket pengar på bensin. En hyrbil kostar från ca 40 euro per dygn.

Var ligger prisnivån i vanliga mataffärer?
Priset på matvaror och alkohol är märkbart lägre än i Sverige. Även priset i restauranger är lågt jämfört med här i Norden.